Urineonderzoek – Huisartsenpraktijk Emmapark – Pijnacker
Welkom

op de website van Huisartsenpraktijk Emmapark. Ons team biedt volwaardige, kwalitatieve huisartsenzorg aan de inwoners van Pijnacker. Naast de klassieke mogelijkheden tot contact met uw huisarts, zoals het bezoek aan het spreekuur, zijn er ook verschillende digitale mogelijkheden. Ons team staat dagelijks voor u klaar om samen met u de beste zorg te leveren.

Huisartsenpraktijk Emmapark Emmapark 2 2641 EL Pijnacker
Urineonderzoek

Urineonderzoek

U kunt als u vermoedt dat u last heeft van een blaasontsteking, uw urine van 08.00-11.00 uur inleveren bij de praktijk. Lever de urine in, in een juist potje (heeft u geen urinepotjes thuis vraag om een gratis potje bij de assistente aan de balie). Indien er meer dan 2 uur zit tussen het opvangen van de urine en het inleveren bij de praktijk, bewaar de urine dan in de koelkast. De betrouwbaarheid van het urineonderzoek kan anders afnemen.

Het beste is een zogenaamde gewassen plas in te leveren. Maak de uitgang van de urinebuis eerst goed schoon met water. Plas het eerste beetje in het toilet, plas daarna in het potje en plas de rest weer uit in het toilet.

Voorzie het potje van uw naam en vul het formulier in: klik hier

U kunt dit formulier ook via het patiëntenportaal bereiken. Kies dan voor ‘afspraken’ en bij klacht voor ‘blaasontsteking’. Uw formulier wordt dat verstuurd naar de praktijk en u wordt gevraagd de urine in te komen leveren.